Данас су почели радови на уређивању платоа испред зграде Општине Соколац, као и простора око Централног споменика. Циљ је да наша локална заједница постане визуелно привлачна за туристе који је посјећују.

Према ријечима начелника Милована Бјелице, уређењем ће бити обухваћен 19и Парк бораца Романије, али и улица „9. јануар“.

  • Током протеклих година, трудили смо се да оплеменимо наш град. Саднице су постављане око стадиона „Бара“, Спортске дворане и на транзиту. Тренутно имамо зелених биљака које су оштећене, па је неопходно да се замијене. Сада смо одлучили да средимо овај простор испред зграде Општине и позвали смо стручне људе са искуством, који су креативни по овом питању да нам оплемене такође и Парк бораца Романије у улици Цара Лазара. До сада смо наведени парк само одржавали, али је потребно замијенити један број дрвећа, посјећи старе борове и дрвеће које је неправилног облика. Општина Соколац постаје једна здрава локална заједница у којој ћемо се посветити производњи здраве хране и са једном добром туристичком понудом изаћи на тржиште – нагласио је начелник Бјелица.

За поменуте радове, сарадња је успостављена са нашим суграђанином Стефаном Јоловићем, чији је хоби хортикултура.

  • Дошли смо на идеју да кад је већ реновирана зграда Општине, средимо и зелене површине. Поред овог простора, посадићемо дрворед декоративног дрвећа у Улици „9. јануар“. Садимо биљке које не можете наћи на нашем поднебљу, а које могу опстати у планинским условима. Избор је разнолик, ту су: црвени јапански јавор, затим ликвидамбар и лириодендрон. То су све стабла која се саде у дрвореде, декоративно су лијепа изгледом и одлично иду уз вањски простор додао је Јоловић.

Дистрибуцију садница потребних за уређење зелених површина извршила је фирма која се бави овом дјелатношћу из Бијељине.