На Сокоцу ће сутра, 26. новембра, бити одржана сједница Регионалног одбора Удружења пензионера Сарајевско-романијске и горњоподрињске регије, на којој ће се разговарати о провођењу закључка Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске о помоћи пензионерима.

„Основни захтјев на овој сједници биће поступање по закључку Предсједништва Савеза општина и градова Српске, са октобарске сједнице, у коме је сугерисано локалним управама да за наредну годину у општинским буџетима планирају средства за потребе удружења пензионера“, рекао је Срни предсједавајући овог Регионалног одбора Деливоје Тошић.

Тошић, који је и предсједник општинског Удружења пензионера Соколац, рекао је да су, између осталог, ова удружења и социјално-хуманитарне организације и да брину о угроженим и болесним пензионерима, те нагласио да ће сва средства које планирају локалне управе бити усмјерена за помоћ тим категоријама.

Према његовим ријечима, сједници Регионалног одбора Удружења пензионера присуствоваће и предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић, који је највише и радио на доношењу овог закључка и постигао договор са Предсједништвом Савеза општина и градова.

Тошић је изразио наду да ће јединице локалне самоуправе ове године мало више помоћи удружења пензионера, с обзиром да су та средства уз чланарину удружења основни приходи из којих издвајају за своје чланове којима је помоћ потребна.

Он је нагласио да су на ове двије регије од укупног броја пензионера више од 80 одсто чланови локалних удружења пензионера.

Регионални одбор Удружења пензионера обухвата 14 општина Сарајевско-романијске и горњоподрињске регије и броји 28.000 до 30.000 пензионера.