Карате клуб “Омладинац“ из Сокоца учествовао је јуче на Отвореном карате Првенству „Трофеј Лакташа 2021“, на којем су од седам чланова који су наступили, сви освојили медаље.

Прво мјесто је освојио Андреј Јововић, друга мјеста Лазар Марковић и Стефан Биљић, док су трећа мјеста освојили: Александра Јакшић, Ана Газија, Никола Мијатовић и Павле Ерић.

Задовољан наступом такмичара, тренер соколачког „Омладинца“ Огњен Шаровић је истакао да је учешће на овом првенству узело око тридесет клубова из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске, као и да је било укупно око три стотине такмичара.

  • Година иза нас је била веома успјешна за наш клуб, трудићемо се да тако и остане. Сада почињемо са припремама за полагање појасева, што захтјева интензивније тренинге – навео је тренер Шаровић.

Он је подсјетио на добру страну тренирања каратеа, којим се развија координација покрета, мања је могућност развоја деформитета кичменог стуба, те позвао све заинтересоване дјечаке и дјевојчице да им се придруже већ на неком од наредних тренинга.