У четвртак изложба „Култура сјећања – Ко не памти изнова преживљава“

0
68

Изложба „Култура сјећања – Ко не памти изнова преживљава“ биће отворена у Средњошколском центру на Палама у четвртак, 2. децембра у оквиру сарадње са Филозофским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву.

На отварању ће говорити декан Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево Драга Мастиловић и доцент Дејан Антић са Филозофског факултета Универзитета у Нишу.

Ова изложба, аутора Сузане Новчић, Силвије Крејаковић и Мирјане Савић, први је заједнички пројекат Филозофског факултета и Јавне установе Средњошколски центар „Пале“ у оквиру сарадње на његовању културе памћења.

„Памћење, а не злопамћење – истина против лажи, знање против фалсификовања историје, документ као аргумент јесте основа ове изузетно важне сарадње“, саопштено је из Средњошколског центра.

У саопштењу је наведено да су се представници школе и Мастиловић договорили о заједничким активностима, дубоко свјесни значаја развијања и његовања културе памћења засноване на истини и жељи да се злочини попут онога над српским народом никоме, никада и нигдје не понове.

Отварање изложбе, која ће трајати десет дана, заказано је са почетком у 13.00 часова.