Начелник општине Соколац Милован Бјелица упутио је честитку в.д. директору „Инфо центра“ Јелени Станишић, уреднику и свим запосленим у овој медијској кући поводом 46. годишњице рада.

Наглашавајући значај овог великог дана, начелник је подсјетио да је радио прошао кроз многа искушења у протеклом периоду.

  • Било је неправедних санкција према овој медијској кући неколико година, а затим је изгубљена и фреквенција. „Инфо радио“ данас користи фреквенцију Радија Републике Српске, којима желим посебно да се захвалим што су омогућили да наше становништво има правовремене информације о томе шта се дешава на нивоу локалне заједнице – навео је начелник.

Он је додао да је локални медиј хроничар политичких и друштвених догађаја, као и са традицијом поштовања дугом 46 година.

  • Током свих поменутих година, соколачки новинари су преносили реално информације нашим суграђанима и можемо рећи да тренутно спадају у ред најреспектибилнијих медијских кућа на простору града Источно Сарајево. Сигуран сам да постојање „Инфо радија“ одржава професионалност, објективност и компетентност новинара у њиховом раду. Желим да и у будућности поштујете високе стандарде савременог новинарства и највише медијске кодексе, као и да наставите благовремено и професионално информисати грађане о свим дешавањима на подручју наше општине – поручио је Бјелица.

Према његовим ријечима, постојање ове медијске куће и поред потребног кадра и техничке опреме не би било могуће без подршке Општине Соколац, која је оснивач предузећа.

  • У најтежим временима, током деведесетих година, набављали смо нову технику, обезбиједили властити простор, опрему и увијек смо ту да се унаприједи и олакша рад, јер су нове и савремене технологије неопходне. Наставићемо такву сарадњу и у наредном периоду – увјерио је начелник Бјелица.

Јавно предузеће „Инфо центар“ основано је у априлу 2009. године, а почива на темељима дуге традиције информисања у Сокоцу, која је започела још 1975. године у новембру, када је основан „Радио Романија“.