Сутра почиње анкета 5.600 пољопривредних газдинстава

0
55

Завод за статистику Републике Српске од сутра до 15. децембра спроводиће анкету на територији Српске којом ће бити обухваћено 5.600 пољопривредних газдинства, од којих 5.100 породичних, као и 500 правних лица и предузетника.

У анкети под називом „Годишње истраживање пољопривредних газдинстава“ биће прикупљени подаци о кориштеном пољопривредном земљишту, оствареној производњи, засијаним површинама у јесењој сјетви, површини и цијени земљишта узетог у закуп, као и бројном стању стоке и сточарској производњи, саопштено је из Завода.

Подаци ће се прикупљати према дефиницијама прописаним важећим ЕУ регулативама, методолошким упутствима и препорукама Евростата.

Анкетирање породичних пољопривредних газдинстава ће бити обављено на случајно одабраном узорку, телефонским путем, уз помоћ ангажованих овлаштених анкетара Завода.

Прикупљени подаци о пољопривредним газдинствима су повјерљиви и користиће се искључиво у статистичке сврхе, у складу са Законом о статистици Републике Српске.

У саопштењу су позвана сва пољопривредна газдинства која су изабрана узорком да прихвате сарадњу и дају одговоре овлаштеним анкетарима Завода и тако допринесу успјеху ове анкете.

Анкета „Годишње истраживање пољопривредних газдинстава“ представља редовно статистичко истраживање на узорку у годишњој динамици.