Хиљаде дјеце у Републици Српској, која немају превоз, излоловано је без стручне помоћи и подршке, а ако томе немају приступ њих развој је отежан, наводи се у видео-поруци хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ од које ће средства ове године бити искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуелним потешкоћама.

Видео порука је објављена на „Инстаграм“ налогу предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић под чијим се високим покровитељством традиционално 12. пут проводи хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“.

„Широм Српске живе наши другари којима је потребно мало више. Мало више дружења, разговора, игре и мало више помоћи. Од тога зависи њихово здравље и напредак. Без превоза, хиљаде дјеце у Српској је изоловано без стручне помоћи и подршке. Ако томе немају приступ, њихов развој је отежан и успорен. Њихов осмјех зависи од нас“, наводи се у видео-поруци.

„Најљепше је кад причамо, када се играмо и волимо кад смо сви ту“, истиче једно од дјеце на видео-снимку.

„Ја бих волио да сваки дан овдје долазим, али нема превоза“, каже један дјечак.

Да би се помогла набавка превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама потребно је позвати 1411, чиме се донира једна КМ.

Као и претходних година, и у овогодшњој хуманитарној акцији партнери предсједнице Републике биће дјеца и млади умјетници из различитих дијелова Републике Српске, који ће својим умјетничким ангажманом дати допринос успјешној реализацији акције.