КОЛОВОЗИ ЗАСНИЈЕЖЕНИ И КЛИЗАВИ

0
557

 

Зимска опрема обавезна је на путевима у вишим планинским планинским предјелима и преко превоја, гдје на коловозу има угаженог и расквашеног снијега, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због мраза коловози су клизави и у нижим крајевима, а возачима се савјетује и додатан опрез јер су учестали одрони.

На регионалном путу Бистрица-Подграб због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

Измјене у одвијању саобраћаја су на путним правцима на којима се изводе радови, попут магистралних путева Добој-Руданка, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље, Козарска Дубица-Драксенић, Бањалука-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник и кроз тунел Угар на путу Црна Ријека-ентитетска граница.

Радови се изводе и на регионалним путевима Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, Бистрица-Пале и Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, гдје по потреби у току дана долази до обуставе саобраћаја, те
Укрина-Горња Вијака.

Деминерски радови се изводе на путним правцима Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, те Ланишта-Марковић Поље, због чега ће долазити по повремених обустава саобраћаја.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезна вожња и да возачи поштују упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ се и даље ради у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица због чега се саобраћај током дана одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова, од 23.30 до 4.30, обуставља.

На магистралном путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу Чакловићи, саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Блажуј-Громиљак /Радановићи/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, на излазу из Груда према Љубушком и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.