Музички спектакл на Јахорини наредна два викенда

0
331

Након свечаног отварања зимске сезоне на Јахорини, све посјетиоце Олимпијске љепотице у наредна два викенда, 10. и 11, али и 17. и 18. децембра, очекује својеврсни музички спектакл, „Балкан Музиц Фестивал“, на којем ће учествовати више од 20 највећих музичких звијезда из региона.

Током два викенда, одржаће се четири велика концертна догађаја, сви с почетком у 20:00 часова, на Пољицама у затвореном простору, испод хотела Вучко (каскадни паркинг).

„На моје и задовољство свих у ОЦ Јахорина, могу да кажем да су сви концерти већ унапријед готово распродати и сигуран сам да ћемо Јахорину учинити центром најбоље забаве у региону. Оно што ме још посебно радује јесте чињеница да је скијање на Јахорини почело прије седам дана и да већ сада биљежимо одличне резултате. Ми смо од ове године постали лидер у региону што се тиче скијања, и ову сезону дочекали смо са 5 нових инсталација и капацитетом повећаним за дупло. Само за првих пар дана децембра наш промет је за 2,5 пута бољи у односу на исти период зимске сезоне 2020/2021, те је тиме већ, промет достигао 65% цијелог децембра прошлогодишње сезоне. Настављамо да дочекујемо скијаше и љубитеље планине уз попуст од 50% на дневне ски карте, док ће се за период од 9.12.2021. до 12.12.2021. попуст у истом износу моћи искористити на ски карте за дневно и ноћно скијање“, изјавио је директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић.

Он је додао да је висина сњежног покривача на Јахорини тренутно 80цм, што ствара повољне услове за скијање. Осим тога, како је навео, и у наредном периоду су најављене падавине које обећавају дугорочне, феноменалне, скијашке услове.

Извођачи који су говорили на конференцији, Елма Синановић, Миле Китић, Слоба Радановић, Воyаге те двојац Цорона и Римски, обећали су фантастичну забаву и, како кажу, са нестрпљењем ишчекују своје концерте пред великим бројем људи који су своја мјеста већ резервисали. Извођачи су изразили задовољство што је предстојећи Фестивал својеврсна симбиоза жанрова која ће на Јахорину привући публику свих генерација.

Током фестивала наступиће више од 20 тренутно најактуелнијих извођача из регије. Први петак, 10. децембар, резервисан је за извођаче Воyаге, Нуцци, Цорона џ Римски, Газда Паја, ТХЦФ, Девито, док је за суботу, 11. децембра, најављен спектакл уз Драгану Мирковић, Шемсу Суљаковић, Милета Китића и Кемала Маловчића.

Другог викенда, 17. децембра, наступиће Сека Алексић, Александра Пријовић, Елма Синановић, Милица Павловић и Слоба Радановић.

У суботу, 18. децембра, фестивал ће затворити три легендарне групе свих времена са Балкана, свима добро познати састави група Бијело дугме, Рибља Чорба и Дивље јагоде.

Улазнице за Балкан Мусиц Фестивал могу се набавити на свим продајним мјестима портала њњњ.купикарту.ба, хотелима Термаг, Вучко, Лавина, ТЦ ТОМ Галерија Пале, Салон љепоте Кисс Лукавица.