ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура:  0    ͦС

Најнижа температура у току ноћи: -1   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла:   -3    ͦC

Влажност ваздуха: 93  %

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак:   899  мbar

Падавине:     6  l/m²

Висина снијега:    8  cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Ново Сарајево, једна интервенција јуче на гашењу димњака (07,50 до 08,40 часова) у улици Равногорској број 15. Угашено.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  

Калиновик, без напајања од синоћ трафо станица ,,Бијеле Воде“.                                                                                                                                  Фоча; квар на дијелу 10 кв далековода „Тјентиште“,  без напона  2 трафо станице.

АУТО МОТО САВЕЗ:

На дионицама у вишим предјелима и преко превоја, пада снијег који се мјестимично задржава на коловозу, Издвајамо путне правце: Трново –Фоча преко Рогоја, Сарајево- Рогатица преко Романије, Власеница-Хан Пјесак преко Хан Погледа. Скрећемо пажњу  могућу поледицу, посебно у  вишим предјелима, док је због ниских температура поледица могућа и у нижим предјелима, на свим мокрим или влажним дионицама. Видљивост је због магле мјестимично смањена у котлинама и дуж ријечних токова. Додатни опрез је неопходан и на дионицама у усјецима и поред камених косина, због учесталих  одрона, као и на путевима са санационим радовима, гдје је  обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај.

– Због интензивних сњежних падавина тренутно је у прекиду одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог- Кланци, преко превоја Морине.

– Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу МI-111 Брод на Дрини-ГП Шћепан Поље, општина Фоча до 15.12.2021. године, у времену од 08 до 16 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

–  Због радова на регионалном путу Р-I 5101, дионица Бистрица-Пале 1 и на дијелу регионалног пута РII-5507 дионица Бистрица-Подграб 1, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.(28.10.2021.-15.12.2021)

– На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.

                                                                                                                                   У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:  15   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  57   пријема,

КЦ ФОЧA:  10  прегледа,  6  кућних  посјетеа

 ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођене три дјевојчице,

КЦ ФОЧА: рођена једна дјевојчица и један дјечак.