Чланови Боксерског клуба „Гласинац“ претходног викенда учествовали су на Првенству Премијер лиге Босне и Херцеговине у Тузли, које је окупило више клубова из Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Тренер „Гласинца“ Предраг Бартула истакао је да су се такмичила четири члана овог клуба, од којих су забиљежене три побједе и један пораз.

  • Побједу је остварио Лука Вељовић, најбољи боксер са наше регије а можда тренутно и најбољи спортиста Источног Сарајева, који је четири године заредом првак БиХ. Кристијан Јововић је у тешкој категорији до 92 кг побиједио, као и Марија Амовић у свом узрасту до 60 кг. Здовољни смо оствареним резултатима – нагласио је Бартула.

Он је најавио да је до краја године остало да се одржи још једно такмичење у склопу Лиге РС, 26. децембра у Језеру.

  • На њему могу да учествују све узрасне категорије, тако да ће и наши најмлађи чланови узети учешће, надам се да ћемо се показати у добром свијетлу – додао је Бартула.

Бартула је подсјетио, да је Боксерски клуб „Гласинац“ у претходној години имао појединачне прваке БиХ, Луку Вељовића и Младенку Чанчар, као сениоре. Кристијан Јововић је првак РС у категорији до 86 кг, док је Марија Амовић на такмичењу у Сокоцу у септембру добила пехар као најбоља јуниорка.

  • Желимо да у Сокоцу организујемо припреме репрезентације за Европско првенство које ће се одржати у Загребу, крајем марта наредне године, а на којем ће и наш Лука Вељовић учествовати. Биће то прва прилика да се на међународној сцени покаже колико вриједи, што је већ и показао досадашњим резултатима. Морам да истакнем да очекујем да ће за избор спортисте општине Соколац за ову годину, Лука бити један од главних кандидата, који је у прошлој био други спортиста – навео је Бартула.

Боксерски клуб „Гласинац“ основан је у Сокоцу 2012. године.