Данас, у шездесет другој години живота, напустио нас је колега Бранко Кусмук, дугогодишњи новинар и дописник Српске новинске агенције (СРНА).

Рођен је 1960. године. Основну школу завршио је у Соколовићима, након чега уписује Зубну техничку школу у Сарајеву, која је у то вријеме важила за једну од најквалитетнијих средњих школа. По завршетку, преоријентисао се на Факултет политичких наука. Након дипломирања, један период радио је као професор у Средњој школи у Сокоцу и предавао марксизам. Био је учесник Одбрамбено – отаџбинског рата. Бранко је највећи дио радног вијека провео као дописник  Српске новинске агенције (СРНА), извјештавајући са подручја општина Рогатица, Хан Пијесак и Соколац. Упоредо је био сарадник наше медијске куће, некадашњег Радио Романије, а касније „Инфо центра“ Соколац.  Многи његови текстови објављивани су у Соколачким новинама. Нажалост, није дочекао пензију.

Велемир Елез, новинар у пензији, Бранков дугогодишњи сарадник, имао је само ријечи хвале:

  • Био је поштен и честит човјек, од којег никада никога није могла забољети глава. Нико од колега нема му шта замјерити, а то су ријетки људи и врло тешко је тако живјети. Тихо је радио, тихо живио и тако отишао на онај свијет – додао је Елез.

Од њега су се опростиле и колеге из СРНЕ.

  • Срна ће памтити Бранка Кусмука као једног од оних који су током и након тешких ратних времена својим радом помогли формирање модерног новинарског израза у Српској – навели су из Агенције.

Бранко ће бити сахрањен сутра, 14.12.2021., у 13.00 часова, на породичном гробљу на Мандри.