ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: …………………………. – 3 ͦС

Најнижа температура у току ноћи ….. -3 ͦC

Tемпература на 5 цм изнад тла………..- 3 ͦC

Влажност ваздуха:…………………………… 90 %

Вјетар: ……..сјеверо-западни……………. 4 м/s

Ваздушни притисак………………………. 915 мbar

Падавине:………………………………….. 8 l/m²

Висина снијега…………………………… 41 cm

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Двије интревенције дана 12.12. и то:

Општина Пале, интревенција на гашењу запаљене викендице у насељу Горње Пале.Пожар угасили ,већим дијелом мјештани до доласка ватрогасаца,причињена мања материјална штета.

Општина Рогатица, интревеција на гашењу запаљеног димњака у насељу Рудо,угашено.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Снијежне падавине изазвале већи број кварова на електро мрежи:

Соколац, тренутно у прекиду правац од Гира до Бара, затим од Заграђа до Ишерић Брда. Чека се механизација, да прочисти путеве како би радници Електродистрибуције били у прилици отклонити кварове.

Рогатица, квар на дијелу далековода Козићи,без напајања 10 трафо станица.

Фоча, квар на дијелу трасе далоковода Тјентиште,без напајања двије трафо стаице.

Вишеград, квар на комплетној траси далековода Жупа од ноћас,без напајања 30 трафо станица.

Хан Пијесак, квар на дијелу трасе далековода Хан Крам,

Ново Горажде, без напајања двије трафо станице,Козара и Поткозара.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Већина путева у РС јутрос је проходна, возаче упозоравамо на изражену поледицу, због ниских температура, посебно у вишим предјелима, преко мостова и надвожњака те на прилазу тунелима.Угаженог снијега и поледице има на путним правцима Власеница-Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, Сарајево-Фоча преко Рогоја и Гацко-Тјентиште, преко превоја Чемерно.

На магистралном путу Сарајево – Рогатица преко превоја Романија, због снијега и леда на коловозу, саобраћај се одвија отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг.пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због снијежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог- Кланци преко превоја Морине.

И на осталим дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, због снијега на коловозу и поледице, саобраћај се одвија отежано. Издвајамо путне правце: Трново-Фоча преко Рогоја, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед.

У нижим предјелима, коловози су мокри, а због ниских јутарњих температура, возаче упозоравамо на поледицу. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз. Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

– Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу МI-111 Брод на Дрини-ГП Шћепан Поље, општина Фоча до 15.12.2021. године, у времену од 08 до 16 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила. – Због радова на регионалном путу Р-I 5101, дионица Бистрица-Пале 1 и на дијелу регионалног пута РII-5507 дионица Бистрица-Подграб 1, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.(28.10.2021.-15.12.2021)

На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 17 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 12 пријема,

КЦ ФОЧA: 60 прегледа, 4 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Није било порода,

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак