-Od 15. decembra, na snazi je akcija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Petarde nisu igračke“, koja se sprovodi s ciljem preventivnog djelovanja policijskih službenika na nezakonitu upotrebu pirotehničkih sredstava i na sankcionisanje svih lica koja mimo Zakona prodaju i/ili upotrebljavaju pirotehnička sredstva. U skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, sva lica koja budu kršila isti, biće sankcionisana. Kazne su predviđene članom 14. ovog Zakona, tako da za fizička lica koja nezakonito upotrebljavaju pirotehnička sredstva novčane kazne iznose između 300 i 800 KM, za preduzeća i druga pravna lica od 2.000 do 6.000 maraka, a odgovorno lice u pravnom licu snosiće kaznu u iznosu od 400 do 1.000 KM. Ova akcija traje do 15.januara 2022. godine.

-Iz Policijske stanice Sokolac podsjećaju da je do 31.decembra ove godine, na snazi kampanja „Budi oprezan, oružje nije igračka“ te pripadnici MUP-a preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje u cilju sprečavanja nezakonite upotrebe i korištenja vatrenog oružja. Kampanja je počela sredinom novembra.

U Ulici Cara Lazara zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje motornih vozila u vremenu od 00.00 do 05.00 časova, te Policijska stanica Sokolac apeluje na sugrađane da poštuju saobraćajne znake koje se odnose na nevedene zabrane. Sva vozila koja u glavnoj sokolačkoj ulici u pomenutom periodu budu zatečena biće sankcionisana izdavanjem prekršajnih naloga. Napominje se da prema zakonskoj odredbi pripadnici policije mogu uklanjati vozila sa ulice, uz naknadnu nadoknadu od strane vlasnika vozila.

-S obzirom na to da je 16. decembra planirana tradicionalna manifestacija Dan dječije radosti i scenski prikaz prolaska Svetog Nikole ulicama grada, iz Policijske stanice Sokolac pozivaju vlasnike da uklone svoja motorna vozila iz Ulice Cara Lazara u periodu od 10.00 do 12.00 časova. Zbog zabrane saobraćaja u navedenom terminu, policijski službenici biće raspoređeni u glavnoj ulici s ciljem uklanjanja vozila i nesmetanog odvijanja ove dječije manifestacije.