ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: ………………………… . – 4 ͦС

Најнижа температура у току ноћи ….. -4 ͦC

Tемпература на 5 цм изнад тла……….. – 7 ͦC

Влажност ваздуха:…………………………… 87 %

Вјетар: ……..тихо,без вјетра……………. – м/s

Ваздушни притисак………………………. 918 мbar

Висина снијега…………………………… 35 cm

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Рогатица: Запаљен путнички аутомобил у граду. Интервенисала два ватрогасца са једним ватрогасним возилом у времену од 21.47-22.30 часова. Пожар угашен.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Квар на 10 кв далеководу “Каљина“, без напона правац од Пихлица до Ишерић Брда. М,еханизација је ноћас прочистила пут, тако да ће квар бити отклоњен у току данашњег дана.

Пале: ( Планирани радови)

Због радова на 35 kV далеководу “Јахорина“ доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 06:00 до 07:45 часова дијелу потрошача на подручју Јахорине. Напајање ће бити обезбијеђено у трафостаницама: Вучко, Дом Јна, Термаг, Пољице, Унипак и Јахорина војна.

Источно Ново Сарајево:

(Планирани радови) Због радова на 10 kV воду Тилава, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима: Топлик, Тилава, Клек, Тврдимићи, Росуље, Томино Брдо, Козаревићи, Станојевићи, Петровићи, Студенковићи, Међуши, Кумани, Луке и Павловац (Требевић).

АУТО МОТО САВЕЗ:

Упозоравамо возаче на отежано одвијање саобраћајa,посебно у планинским предјелима,гдје има угаженог снијега. Издвајамо путне правце: Сарајево-Рогатица преко Романије, Сарајево-Фоча преко превоја Рогој и Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед. Због снијежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог – Кланци преко превоја Морине. У нижим предјелима саобраћај се одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, док је због ниских температура могућ наилазак на поледицу, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

– Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу МI-111 Брод на Дрини-ГП Шћепан Поље, општина Фоча до 15.12.2021. године, у времену од 08 до 16 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила. – Због радова на регионалном путу Р-I 5101, дионица Бистрица-Пале 1 и на дијелу регионалног пута РII-5507 дионица Бистрица-Подграб 1, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.(28.10.2021.-15.12.2021)

На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 6 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 48 пријема,

КЦ ФОЧA: 19 прегледа, 5 кућних посјета

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: није било порода,

КЦ ФОЧА: није било порода.