ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 2  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: -2   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла: – 6   ͦC

Влажност ваздуха: 86 %

Вјетар: сјеверозападни  1    м/s

Ваздушни притисак:  921  мbar

Висина снијега:  30   cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Рогатица, једна интервенција синоћ у 20,40 часова на гашењу путничког аута Голф 3 (самозапаљење инсталација у току вожње) у улици Равногорској. Пожар угашен, није било повријеђених лица.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Фоча: Квар синоћ од 18,00 часова на 10 кв далеководу“Челебићи“, без напона 6 трафо станица.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у РС одвија по влажним коловозима. Због ниских температура, скрећемо пажњу на могућност наиласка на поледицу посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме.

Упозоравамо возаче на отежано одвијање саобраћајa,посебно у планинским предјелима,гдје има угаженог снијега. Издвајамо путне правце: Сарајево-Рогатица преко Романије, Сарајево-Фоча преко превоја Рогој и Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед.

Због снијежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог – Кланци преко превоја Морине.

Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу МI-111 Брод на Дрини-ГП Шћепан Поље, општина Фоча до 15.12.2021. године, у времену од 08 до 16 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због радова на регионалном путу Р-I 5101, дионица Бистрица-Пале 1 и на дијелу регионалног пута РII-5507 дионица Бистрица-Подграб 1, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.(28.10.2021.-15.12.2021).

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.