ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

 

Тренутна температура: …………………………… – 2  ͦС

Најнижа температура у току ноћи ……. – 2  ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла……….. – 3  ͦC

Влажност ваздуха:……………………………  88  %

Вјетар: ……..сјеверо-западни………………   1  м/s

Ваздушни притисак………………………… 923  мbar

Висина снијега…………………………….       26    cm

 

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Ново Сарајево:

Једна техничка интервенција ноћас у времену од 02,10-02,50 часова (слијетање аута са коловоза)  у Београдској улици.

 

Вишеград:

Једна интервенција јуче на гашењу контејнера у 16,40 часова.

 

ГРИЈАЊЕ:

Из ЈКП „Соколац“ саопштено је да је дошло до пуцања цијеви у Гласиначкој улици, што је трећи квар у посљедњих седам дана.

Испорука топлотне енергије обустављена је за све кориснике у Гласиначкој улици, као и у Установи за предшколско васпитање и образовање.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  

Фоча:

За данас 16.12.2021. године, планирани су радови на 10 kV воду Јошаница и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,00-16,00 часова потрошачима у насељима:   Драгошевине, Драгојевићи, Мијаковићи, Хамдићи, Доња и Горња Јошаница, Паунци и селима око Устиколине.  

Квар на 10 кв далеководу „Челебићи“, без напона 2 трафо станица.

Чајниче:

За данас 16.12.2021. године, планирани су радови на 10 kV воду Бучова чаира – Заборак и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08,30- 11,00 часова потрошачима у насељима: Гламочевићи, Крч, Батковићи, Хоћевина, Тодоровићи, Заборак, Велики Банићи, Стопићи и Горњи Стопићи.                                                                                                                                                                                                    

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева у РС одвија по влажним коловозима. Због ниских температура, скрећемо пажњу на могућност наиласка на поледицу посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле. Возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме.

Због снијежних сметова, у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог – Кланци, преко превоја Морине.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

– Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу МI-111 Брод на Дрини-ГП Шћепан Поље, општина Фоча до 15.12.2021. године, у времену од 08 до 16 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.                            –  Због радова на регионалном путу Р-I 5101, дионица Бистрица-Пале 1 и на дијелу регионалног пута РII-5507 дионица Бистрица-Подграб 1, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.(28.10.2021.-15.12.2021)

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:           9    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    36     пријема,

КЦ ФОЧA:           10    прегледа, 2 кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођене четири дјевојчице

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак