Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по влажним коловозима, а због ниске температуре могућ је наилазак на поледицу посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле.

Возачима из АМС савјетују опрезну и спорију вожњу и подсјећају да је законски обавезно посједовање зимске опреме.

Због сњежних сметова у прекиду је саобраћај на регионалном путу Улог – Кланци преко превоја Морине.

Због активираног клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на линији разграничења/, саобраћа се отежано, једном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћа се наизмјенично, једном траком. У току је санација овог клизишта.

Због бушачко-минерских радова, данас ће привремено бити обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Лукавица-Пале, у мјесту Златиште, од 15.00 до 16.00 часова у трајању пет до седам минута у једном или два интервала.

Измијењен је режим саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови због изградње кружне раскрснице.

Због санационих радова измијењен је режим саобраћаја на дионици на магистралног пута Козарска Дубица-Драксенић-граница БиХ/Хрватска /Јасеновац/ у дужини 16,5 километара.

У току је изградња саобраћајнице /приступа новом царинском терминалу/ и кружне раскрснице на дионици магистралног пута Градишка-Нова Топола, због чега је измијењен режим саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране, измијењен је саобраћај и постављена привремена сигнализација на магистралном путу дионица Котор Варош-Ободник.

На магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта.

Због радова у тунелу „Угар“, на магистралном путу на дионици Црна Ријека-граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса премашује 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, за теретна возила масе веће од 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила укупне масе веће од 16 тона.

На подручју Федерације БиХ на путним правцима Купрес-Ливно и Шуица-Томиславград-Коло вјетар прави сњежне наносе.

Због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, док се у ноћним сатима од 23.30 до 4.30 саобраћај обуставља.

Због радова у тунелу „Скела“, на магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним сатима, од 22.00 до 6.00 часова саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Олово-Кладањ, Јабланица-Мостар, Блажуј-Громиљак, Добој-Грачаница, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазимм у БиХ нема дужих задржавања.