СВЕЧАНО ПУШТЕНА У РАД НАЈВЕЋИ ИНВЕСТИЦИОНИ ПРОЈЕКАТ – ГОНДОЛА „ПОЉИЦЕ“ ЈАХОРИНА

Република Српска - Олимпијски центар "Јахорина"

0
636

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас су на Јахорини свечано отворили новоизграђену кабинску гондолу „Пољице“, два шестосједа, два ски-лифта и седам километара нових вјештачких оснијежених стаза.

Гондола на Пољицама капацитета је 3.600 скијаша, а два шестосједа могу да приме 9.400 скијаша.

Велики инфраструктурни пројекти, ски-лифтови сидро и тањир, оспособљавање стазе за спуст послије 30 година, седам нових километара за осњежавање, као и расвјета стазе „Новак Ђоковић“, урађени су уз подршку Владе Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, речено је на свечаном отварању.

Додик је честитао и захвалио Олимспијском центру и свим пријатељима који су били укључени у реализацију овог пројекта.

„Ово је резултат велике визије као неодвојивог плана развоја модрене и слободне Републике Српске. Све што радимо, радимо на добробит младих генерација у Српској које долазе да наставе наш пут“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, власти у Српској наставиће са инвестицијама широм Републике Српске у свим областима привредно-економског дјеловања.

Вишковић је рекао да без улагања нема бенефита и резулатат што смо и данас покаазали на Јахорини као и више пута до сада

„Водили смо рачуна да инвестирамо у најмодернију ски и туристичку инфраструктуру и то ћемо радити и убудуће, а ускоро на Игриштима и на Мањачи“, рекао је Вишковић.

Свечаној церемонији присуствује и министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Недељко Ћорић, директор Олимпијског центра /ОЦ/ „Јахорина“ Дејан Љевнаић и предсједник Надзорног одбора ОЦ „Јахорина“ Недељко Елек, српски режисер Емир Кустурица, и многи званичици из јавног и политичког живота.