НЕСМЕТАНО ОДВИЈАЊЕ САОБРАЋАЈА, ПОТРЕБАН ОПРЕЗ У ВИШИМ ПРЕДЈЕЛИМА

0
636

Саобраћај се јутрос одвија по претежно влажним коловозима, на подручју Херцеговине коловози су суви, а у вишим планинским предјелима и преко превоја на путевима има поледице и снијега мјестимично, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због сметова је у прекиду одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине.

На дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, због активираног клизишта вози се једном траком, као и на регионалном путу Бистрица-Подграб.

Радови се изводе на магистралним путним правцима Ламовита-Ивањска, на подручју Дервенте, те Бањалука-Стари Мајдан, Руданка-Добој, Козарска Дубица-Дракеснић-граница са Хрватском, Градишка-Нова Топола, Варош-Ободник Црна Ријека-Угар /граница са Федерацијом БиХ/ и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

На регионалним путевима ради се на дионицама Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, Србац-Горња Вијака-Горња Вијака два-Разбој, затим Разбој-Тедин Хан, те Тедин Хан-Теслић, као и Тедин Хан-Криж/граница са ФБиХ/.

Путним правцима којима се креће превоз вангабаритног терета возити опрезно и поштовати упутства лица из пратње.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/ током дана саобраћа се наизмјенично,једном траком, а у ноћним часовима се саобраћај обуставља.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима возила се преусмјеравају на обилазницу око тунела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Блажуј-Громиљак /Радановићи/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.