Члан Атлетског клуба ”Гласинац“ Лука Кезуновић постао је нови рекордер Републике Српске за старије пионире у дисциплини 60 метара са препонама на Дворанском митингу младих који је јуче одржан у Сарајеву.

Тренер овог клуба Неђо Ђуровић је навео да је Кезуновић постигао резултат од 9,16 секунди, што је нови рекорд за старије пионире у Републици Српској.

  • Ово смо и очекивали јер смо се припремали у нашој Спортској дворани, можда нису били адекватни услови али резултат показује да смо ипак на правом путу. Досадашњи рекорд у овој категорији у трци на 60 метара са препонама држао је Михајло Мемедовић, наш бивши члан, који сада наступа за „Вождовац“ из Београда – истакао је Ђуровић.

Ђуровић је најавио ново такмичење за предстојећи викенд у Београду, на којем ће опет учествовати Лука Кезуновић.

  • Одржаће се митинг Атлетских клубова „Партизан“ и „Црвена Звезда“ и покушаћемо да поправимо рекорд испод девет секунди у поменутој дисциплини. Такође, Лука ће се такмичити у дисциплини 800 метара. Углавном, припреме и тренинзи се одржавају редовно, очекујемо да када дође сезона на отвореном да ће бити још бољих резултата – најавио је Ђуровић.

На првом Дворанском митингу учествовало је око 400 такмичара из 11 клубова, а организатор је био АК „Сарајево“.