СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА 21. ДЕЦЕМБАР

0
88

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 5  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: -7   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла: – 8  ͦC

Влажност ваздуха:  80   %

Вјетар: сјеверозпадни   2  м/s

Ваздушни притисак: 917  мbar

Падавине:    0,1   l/m²

Висина снијега:   24    cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Хан Пијесак: Јуче, 20.12.2021. године у 10,00 часова интервенција на гашењу пословног простора у породичној кући у улици Српске војске. Интервенцијом осам ватрогасаца са два ватрогасна возила пожар угашен у 14,40 часова. Причињена већа материјална штета, није било повријеђених лица,а узрок пожара је запаљени димњак.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Општина Соколац, планирани радови ,за дане 21.и 22.12,на 10 кВ воду УНИС у времену 08.00-14.00.Без напајања остаје шире подручје Подроманије.

Општина Пале:  данас, 21.12.2021. године због радова на 10 kV воду Подграб – Коран, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 11:00 часова потрошачима у насељима: Сјетлина, Раките, Стамболчић, Касарна, Витез, Хоточина, Подвитез, Цареве Воде и Ћемановићи.

Општина Фоча:  за данас(21.12.2021.године) планирани радови на 10 кв далеководу ,,Завајт“.  Због раскреса поменутог  далековода од 07,00 до 15,00 часова без напајања електричном енергијом 7 је трафо станица.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у РС одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских температура током ноћи и јутра у вишим предјелима и преко планинских превоја, на мостовима и надвожњацима, те на прилазу тунелима возачима скрећемо пажњу на формирање поледице. Понегдје, у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због јутарње магле. На дионицама у усјецима и поред камених косина возаче упозоравамо на могућност одрона камења и земље на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације, која регулише саобраћај. Савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због снијежних сметова, у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог – Кланци, преко превоја Морине.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.  На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

         У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        11     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   51     пријем,

КЦ ФОЧA:        9 прегледа  3 кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођен један дјечак.

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак и једна дјевојчица.