Јавна здравствена установа Специјална болница за Психијатрију Соколац, која је са радом почела 1958. године, данас је обиљежила 63 године постојања. Према ријечима  вршиоца дужности директора Болнице Снежане Којић, предност Установе је што на једном мјесто 122 пацијента, поред адекватног лијечења, имају могућност на креативан и користан начин проводити вријеме боравка.

  • Надам се да ће нам наредна година бити боља. Могу да кажем да ће на основу договореног уговора, износ новца за наредну годину бити много већи. Надамо се да ће се стећи услови за реконструкцију објеката у 2022.години. Уколико то не буде остварено од стране ресорног министарства, као директор ћу да предузмем неке кораке како би замијенили столарију и урадили фасаду на објекту Радно-окупационе терапије и уколико буде могућности реконструкцију женског-акутног одјељења- рекла је Којићева.

Дефектолог Бојан Ђерић, који годинама ради на пословима рехабилитације и ресоцијализације пацијената у Радно-окупационој терапији, рекао је да годишњица Специјалне болнице за Психијатрију представља један од оних датума када  пацијенти раде на програму приредбе.

  • С обзиром да прошле године због ковида нисмо били у прилици да организујемо приредбу, данас уз поштовање епидемиолошких мјера, пацијенти су у оквиру драмско-литерарне секције представили резултат рада – истакао је Ђерић.

Болница, тренутно броји 129 пацијента.