На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија редово, а додатан опрез при вожњи због могуће поледице потребан је у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на регионалном путу Бистрица-Подграб и дионици Укрина-Горња Вијака одвија једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, Ламовита-Ивањска, на путевима Бањалука-Стари Мајдан два, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“.

Режим саобраћаја измијењен је и на правцу Мраковица-Подградци, од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Шипово-Ново Село, Србац-Горња Вијака-Горња Вијака два-Разбој, затим Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Тедин Хан-Криж и у тунелу „Угар“.

Повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 17.00 часова актуелне су на дионици регионалног пута Језеро-Шипово због радова на реконструкцији коловоза.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични преалз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта.

На дионици регионалног пута Језеро-Шипово данас и сутра од 8.00 до 17.00 часова доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја због асфалтирања.

Због деминирања, од 8.00 и 16.00 часова биће получасовних обустава саобраћаја на дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље у дистрикту Брчко.

Вангабаритни терет се превози на правцима гранични прелаз Шамац-Термоелектрана Угљевик, ентитетска граница Језеро-ентитетска граница Велечево, ентитетска граница Цапарде-гранични прелаз Каракај, те ентитетска граница Леденице-Црквина-Модрича-ентитетска граница Каруше.

На територији ФБиХ ће, поводом католичког Божића, од данас у подне до сутра у поноћ бити забрањен превоз експлозивних материја.

У тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц-Јабланица, као и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана због радова саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима саобраћај обуставља.

Радови су актуелни и на правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово у мјесту /Церовица/.

На граничним прелазима Градишка и Доња Градина појачан је интензитет саобраћаја на улазу у БиХ, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из АМС-а подсјећају да је гранични прелаз Козарска Дубица отворен за међународни путнички саобраћај.