На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија по мокрим коловозима, а додатан опрез при вожњи због повремених јаких удара вјетра потребан је на подручју Мркоњић Града и преко превоја Хан Поглед, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина постоји повећана опасност од одрона.

На дионици регионалног пута Језеро-Шипово од 8.00 до 17.00 часова доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја због асфалтирања.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, те на дионицама путева Ламовита-Ивањска, Козарска Дубица-Драксенић-граница БиХ и Хрватске, БАњалука-Стари Мајдан два, те Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“.

На магистралном путу Руданка-Добој један, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи аутопута на коридору Пет Це од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја је измијењен и на дионици магистралног пута Градишка-Нова Топола због изградње саобраћајнице и кружне раскрснице, те на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник због изградње мини хидроелектране.

Због радова измијењен је режим саобраћаја и на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој и Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионицама магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, те регионалних путева Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, због активираног клизишта.

Вангабаритни терет се превози на правцима гранични прелаз Шамац-Термоелектрана Угљевик, ентитетска граница Језеро-ентитетска граница Велечево, ентитетска граница Цапарде-гранични прелаз Каракај, те ентитетска граница Леденице-Црквина-Модрича-ентитетска граница Каруше.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ и Црне Горе / Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На путевима у Федерацији јутрос се саобраћа по мокром или влажном коловозу, а због магле видљивост смањена на путном правцу Мостар-Дољани, као и на путевима на подручја Ливна и Гламоча.

У тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц-Јабланица, као и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана због радова саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима саобраћај обуставља.

Радови су актуелни и на правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово у мјесту /Церовица/.

На територији ФБиХ је, поводом католичког Божића, забрањен је превоз експлозивних материја.

На граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.