Телевизијска емисија, као централни догађај хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“, која се ове године организује по 12. пут под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, биће емитована сутра на Радио-телевизији Републике Српске, као и на Алтернативној телевизији.

Сва средства прикупљена у хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“ биће искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Српске, олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе.

Због актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Српској неће бити одржано донаторско вече у форми великог окупљања у Банском двору, као претходних година, већ ће ове године тим поводом бити организован прикладан телевизијски програм. Емисија почиње у 17.15 часова.

Грађани позивом на „М:телов“ хуманитарни број 1411, који ће бити активан до 31. децембра, могу да подрже акцију са једном КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Партнери предсједника Републике Српске у овогодишњој хуманитарној акцији су млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Српске, који ће умјетничким перформансом или другим ангажманом дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре, саопштено је раније из кабинета предсједника Српске.

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.