У оквиру новогодишњег програма, данас је у Установи за предшколско васпитање и образовање у Сокоцу огранизована додјела пакетића за 190 малишана и представа „Сњежана и седам патуљака“ у изведби васпитачица вртића.

Ове године Општина Соколац, према ријечима начелника Милована Бјелице обезбједила је око 500 новогодишњих пакетића поводом предстојећих празника.

  • Ово је десета година како локална заједница традиционално обрадује дјецу Установе за предшколско васпитање и образовање у Сокоцу новогодишњим пакетићима, као и дјецу запослених у вртићу. Поклони су обезбјеђени и за дјецу радника Општине и установа које су на буџету. Али не заборавимо дјецу социјално угрожених и вишечланих породица те дјецу са посебним потребама – рекао је Бјелица и додао да је вртић Установа од великог значаја за Соколац, те да се сваке године број уписане дјеце повећава.

Вршилац дужности директора Установе Споменка Маловић је истакла да су активности које су обиљежиле децембар биле на радост свих веома успјешне и у складу са епидемиолошким мјерама.

Како је новинарима рекла васпитачица Снежана Дангубић, запослени у вртићу дали су свој мали допринос, како би дјеца уживала у представи  и са осмијехом испратили сви заједно стару и дочекали  Нову 2022. годину.

Након представе за дјецу, услиједила је подјела пакетића и фотографисање са Дједа Мразом.