Стручна комисија данас је обишла двије изграђене зграде са 64 стамбене јединице по пројекту ЦЕБ 2 и извршила технички пријем, како би се могла да наставити процедура која подразумијева издавање употребне дозволе, рјешења корисницима станова и њихово коначно усељење.  У становима ће бити смјештене 52 породице из Прихватног центра на Мајданима и алтернативног смјештаја из Брезјака те 12 породица које су биле смјештене у баракама на локалитету новоизграђених објеката. Начелник општине Милован Бјелица подсјетио је да је циљ пројекта, који је покренут од стране  Министарства за људска права и збјеглице БиХ, а у којем је учествовало и Министарство за избјегла и расељена лица РС, затварање колективних и алтернативних смјештаја, који се финансира кредитним средствима Развојне банке Савјета Европе. Учешће локалне заједнице је око 800.000 КМ.

  • Завршени су радови на прикључењу воде, струје и гријања, те прикључења на канализациону мрежу. Рјешена је дренажа око објеката те проблем површинских и подземних вода, као и путна комуникација. Финансијска средства за опремање станова смо успјели обезбједити по пројекту који је финансирао УНХЦР. Сви станови су опремљени електричним апаратима, машинама за прање веша, креветима и ормарима – истакао је он и додао да укупна вриједност пројекта износи око 4 милиона марака те да је подршку пружила и Влада РС.

Извођач радова је предузеће „Јокић-Инвест“ д.о.о Зворник. Руководилац радова Славко Радишић рекао је да су радови почели у мају 2018. године.

  • Из одређених разлога дошло је до помјерања рока градње, а један од проблема са којим смо се сусрели биле су бараке које је требало елиминисати. Уз подршку локалне управе успјели смо све завршити. Када је ријеч о сарадњи са Општином Соколац, веома смо задовољни, а она датира још из 1993. године. Чим дозволе временски услови приступиће се асфалтирању око објеката. Драго ми је што је све успјешно протекло и желим све најбоље корисницима станова у новом дому – казао је.

Општина је приступила новим преговорима са поменутим актерима из пројекта ЦЕБ 2 о могућој изградњи треће зграде с обзиром на то да се неке породице, које испуњавају услове, нису пријавиле на вријеме.