Министар просвјете и културе Репубилка Српска Наталија Тривић честитала је наставницима и ученицима, руководству школа и ваннаставном особљу завршетак првог полугодишта, истичући да настава у другом полугодишту почиње 24. јануара.
Тривићева је изразила задовољство што се настава, упркос епидемиолошким околностима, узрокованим пандемијом вируса корона у првом полугодишту одвијала у школским клупама.

  • Похвално је што су наше школе с успјехом одговориле изазовима реформских новина, а посебно смо захвални свим просвјетним радницима на спремности да усаврше свој рад и прилагоде га савременим образовним усмјерењима – истакла је Тривићева.

Она је подсјетила да је циљ Министарства ученике довести до функционалних и оперативних знања, односно компетенција важних за живот у 21. вијеку.

  • Како бисмо то постигли потребна нам је већа методичко-дидактичка флексибилност у настави како би ученике подстакли на истраживање и критичко промишљање. Усавршавањем наставника у том смислу бавићемо се у наредној години, а више пажње биће посвећено и васпитној улози школе – напоменула је Тривићева.

Тривићева је истакла да ће Министарство просвјете и културе наставити интензивно да ради на стварању бољих услова рада у свим школама, као и бољег материјалног статуса за све просвјетне раднике.

  • Веома нас радује што ћемо и ове године наградити Светосавском повељом најбоље васпитно-образовне раднике и на тај начин им се како доликује захвалити и одати им признање за изузетне резултате и залагање у раду – додала је Тривићева.

Из Министарства је саопштено да настава у другом полугодишту почиње 24. јануара, а завршава се најкасније у петак, 24. јуна, док се за ученике завршног разреда школе настава завршава најкасније у петак, 10. јуна.