Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију у цркви Светог пророка Илије на Сокоцу у суботу, 8.јануара – другог дана Божића /Сабор Пресвете Богородице/, саопштено је из Управе црквене општине Соколац.

Митрополит Хризостом литургију ће служити од 9.00 часова.

На Бадњи дан, 6. јануара, Света литургија у цркви Светог пророка Илије на Сокоцу почиње од 9.00 часова, а вечерње богослужење, освештање и налагање бадњака од 17.00 часова.

На Бадњи дан, вечерње богослужење, након којих ће у црквеним портама бити налагани бадњаци, почиње у цркви Свете Петке на Сокоцу и у цркви Светог великомученика Георгија у Соколовићима од 16.00 часова.

У цркви Светих отаца Првог васељенског сабора у Ћаваринама, цркви Свих светих на Стјеницама и у цркви Усјековања главе Светог Јована Крститеља на Јасику вечерње богослужење и налагање бадњака је од 19.00 часова, а у цркви Чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице у Видрићима од 20.00 часова.

На празник Рођења Господа Исуса Христа Света литургија у цркви Светог пророка Илије почиње у поноћ, а биће служена и у 7.00 часова, а у Цркви Свете Петке литругија на Божић почиње од 9.00 часова.