До 31. јануара позивом на хуманитарни број 1412 могуће је даровати једну КМ за звршетак и опремање Дневног центра „Подржи ме – 9.јануар“ у Косовској Митровици, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Арлов каже да је Дневни центар површине 714 метра квадратна намијењен за велики број дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

Он напомиње да се захваљујући подршци институација и грађана Републике Српске приводи крају градња објекта Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју.

– Планирамо да у јануару грађевински завршимо овај велики пројекат укупне вриједности 300.000 евра и наставимо са опремањем – истакао је Арлов.

Он наводи да је, између осталог потребно, опремање сензорне собе, намјенске просторије, сале са 150 мјеста и кухиње, као и уградња лифта и уређење дворишта.

– Хоћемо да овај центар буде на понос Републике Српске – нагласио је Арлов.

Арлов се захвалио свима за помоћ, а посебно основним и средњим школама из Српске и њихових 100.000 ученика који су учествовали 2020. и 2021. године у хуманитарној акцији.

– Хвала и Министарству просвјете и културе Републике Српске за подршку! Хвала свим донаторима њих 145 широм Српске, а вјерујемо да ће их бити још – истакао је Арлов и још једном позвао све хумане људи да током јануара позову број 1412 и помогну дјеци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.