ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: ………………………. – 4  ͦС

Најнижа температура у току ноћи ………. – 4   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла………….  – 5   ͦC

Влажност ваздуха:……………………………..   91   %

Вјетар: ……………југо-источни………………    1   м/s

Ваздушни притисак………………………….. 910   мbar

  

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Није било интервенција.

Источно Ново Сарајево:

 Једна интервенција јуче на гашењу контејнера од 11,15-11,45 часова у ул. Славка Леовца.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање ел. енергијом уредно, без кварова и планираних радова.

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Јавно комунално предузеће „Соколац“ обавјештава кориснике централног гријања да ће се данас вршити радови на отклањању квара пуцања цијеви у улици Радомира Нешковића.

Без снабдијевања топлотном енергијом остаће корисници улице Цара Лазара до Романијске улице, као и грађани улице Радомира Нешковића – Ламела 8. и 9. До прекида централног гријања доћи ће око 11.00 часова, а радници ће се потрудити да у што краћем року заврше све радове, како би се наставио редован процес снабдијевања топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Због магле возаче упозоравамо на смањену видљивост на већини путева у Републици Српској посебно у котлинама и дуж ријека. Коловоз је мјестимично влажан, а скрећемо пажњу на учестале одроне земље или камења.Савјетује се опрезна вожња и да се на пут не крећe без зимске опреме.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

– На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

Од 03.01.2022. године, због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта. Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

–  Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         19      прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    20       пријема,

КЦ ФОЧA:           52  прегледа, 4  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођена једна дјевојчица

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица