Поводом Дана Републике Српске, у суботу 8. јануара биће положени вијенци код централног крста на Војничком спомен-гробљу „Мали Зејтинлик“ у Сокоцу.

Најављено је да ће вијенце положити делегације Републике Српске, града Источно Сарајево, општине Соколац, Скупштине општине, Борачке организације и представници политичких партија.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица подсјетио је за „Инфо радио“ да је Републички Одбор за обиљежавање Дана Републике Српске и тридесет година њеног постојања утврдио календар активности, којим је предвиђено да се вијенци на „Мали Зејтинлик“ положе у суботу у 10.00 часова.

  • Република Српска слави свој тридесети рођендан и ми морамо наставити да је волимо, градимо и јачамо њене институције. Велика су искушења и изазови, зато позивам на јединство и слогу српског народа – поручио је начелник.

Бјелица је додао да ће истим поводом испред зграде Општине Соколац 8. јануара у 20.30 часова навијачи Партизана приредити бакљаду, док је за 21.00 час предвиђен ватромет у част Дана Републике Српске и тридесет година постојања Српске.

Он је најавио да ће са делегацијом општине Соколац присуствовати свечаној академији поводом Дана Републике Српске у суботу, 8. јануара, као и свечаном дефилеу у недјељу, 9. јануара у Бањалуци.