ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: ……………………….  4  ͦС

Најнижа температура у току ноћи ……….  3   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла………….  -1   ͦC

Влажност ваздуха:……………………………..   85  %

Вјетар: ……………западни………………    1   м/s

Ваздушни притисак………………………….. 902   мbar

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Општина Соколац: уредно снабдијевање електричном енергијом, без најављених прекида и радова.

Општина Трново, квар од ноћас 05.01 у 01,00 на комплетној траси далековода Богатићи,без напајања Трново и Калиновик са околним насељима.

Општина Пале,планирани радови за данас 05.01.  на 10 кв воду Коран –Стамболчић у времену 08,00-11.00,без напајања остају потрошачи у насељу Ћемановићи.

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снбдијевање топлотном енергијом.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Због магле возаче упозоравамо на смањену видљивост на већини путева у Републици Српској посебно у котлинама и дуж ријека. Коловоз је мјестимично влажан, а скрећемо пажњу на учестале одроне земље или камења.Савјетује се опрезна вожња и да се на пут не крећe без зимске опреме.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

– На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

Од 03.01.2022. године, због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

– Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.                                                                        На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.

 

 У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         15     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    62      пријема,

КЦ ФОЧA:           10  прегледа, 2  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођена једна дјевојчица

КЦ ФОЧА: Рођенe tri дјевојчицe.