Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић уручили су данас руководиоцима 15 здравствених установа кључеве исто толико савремено опремљених санитетских возила, укупне вриједности 1.601.955 КМ.

Кључеви нових возила за потребе републичких здравствених установа свечано су уручени на паркингу Административног центра Владе Српске у Бањалуци, у присуству предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

БАЊАЛУКА, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ – Кључеви нових возила за потребе републичких здравствених установа свечано су уручени на паркингу Административног центра Владе Српске у Бањалуци, у присуству предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Вишковић је рекао да је уручење ових возила велика ствар уочи обиљежавања 30 година постојања Републике Српске.

„Улагање у здравствени систем значи улагање у будућност и здравље становништва. Посљедњих десет година, у нове здравствене објекте, опрему и лична примања радника у здравству уложили смо више од милијарду КМ“, рекао је Вишковић.

Вишковић је истакао да је у посљедње три године обезбијеђено 45 нових санитетских возила распоређених једнако широм Републике Српске.

„То је доказ да Република Српска има свој правац развоја и она је гарант нашег опстанка и постајања на овим просторима“, поручио је Вишковић.

Шеранић је рекао да је набавка ових санитетских возила успјешан пројекат који иде у правцу сталних настојања Владе на плану додатног унапређења овдашњег здравственог система и квалитета здравствене заштите.

Возила, које је набавила Влада Српске, обезбијеђена су за Универзитетски клинички центар Републике Српске, Болницу „Свети врачеви“ у Бијељини, те за домове здравља у Бањалуци, Берковићима, Братунцу, Власеници, Дервенти и Источном Сарајеву.

Возила су обезбијеђена и за Специјалну болницу за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“ у Козарској Дубици, Болницу „Др Младен Стојановић“ у Приједору, те за домове здравља у Милићима, Мркоњић Граду, Невесињу, Приједору и Сокоцу.