Саобраћај се овога јутра у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима због кише и снијега, којег има мјестимично на коловозима у вишим предјелима и преко планинских превоја, посебно на подручју Мркоњић Града и Кнежава.
Угаженог снијега на коловозу има и на путевима Купрес – Шуица, Јабланица – Посушје, Босански Петровац – Дрвар, Кључ – Босански Петровац.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне камења и земље на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина и возачима савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због Божића, данас од 12.00 часова до сутра до поноћи у Републици Српској и Федерацији БиХ забрањен је превоз експлозивних материја.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Лапишница – Љубогошта.

На магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова на изградњи водоводне мреже измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита – Ивањска, укупне дужине 690 метара.

На споју магистралних путева Кобаш – Дервента – Жировине и Дервента /Жировине/ – Врхови због изградње кружне раскрснице измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова у тунелу „Угар“ на дионици магистралног пута Црна Ријека – граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Бањалука – Стари Мајдан два, на регионалном путу Угљевичка Обријеж – Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“, на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На дионицама граница ФБиХ/Републике Српске Леденице – Црквина – Модрича – граница Републике Српске/ФБиХ Каруше, граница ФБиХ/Републике Српске Каруше – Добој – Јоховац – ауто-пут – Бањалука – Приједор – Нови Град – граница Републике Српске/ФБиХ Отока, граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека –ауто-пут Бањалука – „Сим импеx“, Котор Варош – Бањалука – ауто-пут- гранични прелаз Градишка и гранични прелаз Делеуша – Гацко – Невесиње – граница Републике Српске/ФБиХ Велагић креће се превоз вангабаритног терета.

Из АМС скрећу пажњу возачима да возе опрезније и да поштују упутсва овлаштених лица из пратње.

На подручју ФБиХ због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц – Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима, од 23.30 до 4.30 часова, саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима Олово – Кладањ, Јабланица – Мостар, Добој – Грачаница, Груде – Љубушки и Столац – Хутово.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.