ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура:  0  ͦС

Најнижа температура у току ноћи:  0  ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла: -1    ͦC

Влажност ваздуха: 915  %

Вјетар: сјеверозападни  6   м/s

Ваздушни притисак: 902   мbar

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом уредно, без кварова и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Због снијега и кише, саобраћај се овога јутра у РС  одвија по мокрим  и клизавим коловозима, у вишим предјелима и преко планинских превоја упозоравамо на мјестимично угажен снијег на коловозу посебно н подручју Мркоњић Града и Кнежава. На дионицама у усјецима и поред камених косина скрећемо пажњу на могуће одроне камења и земље на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, измијењен је режим вожње и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, чије је поштовање обавезно. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

-Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

– На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

Од 03.01.2022. године, због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          9    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  27    пријема,

КЦ ФОЧA:         17    прегледа,  4  кућне посјете.

 ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођене двије дјевојчице.

КЦ ФОЧА: Рођене двије дјевојчице и један дјечак.