СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – 07. ЈАНУАР

0
79

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: -2   ͦС

Најнижа температура у току ноћи   -2   ͦC

Tемпература на  5 cм изнад тла  -3    ͦC

Влажност ваздуха: 88    %

Вјетар: …….источни  3   м/s

Ваздушни притисак   914   мbar

Падавине: 4    l/m²

Висина снијега: 7    cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа

Фоча:

Запаљен стан у стамбеној згради у ул“Рибарска.Интервенисала три ватрогасца са ватрогасним возилом од 23,10-00,30 часова.Пожар угашен уз причињену материјалну штету.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање ел. енергијом уредно, без кварова и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ:

На дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, скрећемо пажњу на мјестимично угажен снијег на коловозу и поледицу. Због ниских температура, поледица је могућа и у нижим предјелима, преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. Видљивост је због магле мјестимично смањена у котлинама и дуж ријечних токова. Додатан опрез је неопходан и на  дионицама у усјецима и поред камених косина, због учесталих одрона.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

  – На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

Од 03.01.2022. године, због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

–  Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

    На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:               17    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:          13    пријема,

КЦ ФОЧA:     нема података.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођена једна дјевојчица,

КЦ ФОЧА: није било порода.