UGAŽEN SNIJEG NA KOLOVOZU U VIŠIM PREDJELIM, POLEDICA U NIŽIM

0
94

U Republici Srspkoj i Federaciji BiH na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja mjestimično ima ugaženog snijega na kolovozu i poledice, koja je, zbog niske temperature, moguća i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju da je vidljivost zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i duž riječnih tokova.

Dodatan oprez je neophodan i na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona, kao i na putevima sa radovima, gdje je obavezno poštovanje privremene signalizacije, koja reguliše saobraćaj.

Na svim putnim pravcima vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica – Podgrab, zbog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu „Čeljigovići“ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Lapišnica – LJubogošta.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zbog radova na izgradnji vodovodne mreže izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Lamovita – Ivanjska, ukupne dužine 690 metara.

Na spoju magistralnih puteva Kobaš – Derventa – Žirovine i Derventa /Žirovine/ – Vrhovi zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova u tunelu „Ugar“ na dionici magistralnog puta Crna Rijeka – granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Banjaluka – Stari Majdan dva, na regionalnom putu Ugljevička Obrijež – Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica „Numera“, na dionici regionalnog puta Šipovo – granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dionicama granica FBiH/Republike Srpske Ledenice – Crkvina – Modriča – granica Republike Srpske/FBiH Karuše, granica FBiH/Republike Srpske Karuše – Doboj – Johovac – auto-put – Banjaluka – Prijedor – Novi Grad – granica Republike Srpske/FBiH Otoka, granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka –auto-put Banjaluka – „Sim impex“, Kotor Varoš – Banjaluka – auto-put- granični prelaz Gradiška i granični prelaz Deleuša – Gacko – Nevesinje – granica Republike Srpske/FBiH Velagić kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Iz AMS skreću pažnju vozačima da voze opreznije i da poštuju uputsva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na području FBiH zbog radova u tunelu „Crnaja“ na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.30 do 4.30 časova, saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu „Skela“, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima, od 22.00 do 6.00 časova, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima Olovo – Kladanj, Jablanica – Mostar, Doboj – Gračanica, Grude – LJubuški i Stolac – Hutovo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraća.