Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић поручио је да ће бити обновљена спомен-плоча у част Војске Републике Српске на Врацама, која је јутрос поново оскрнављена, и наставити да свједочи о окупљању и борби за Српску.
Ћосић је нагласио да су спомен-плочу на Врацама јутрос по ко зна који пут оскрнавили они који не воле Републику Српску и то што су људи створили и урадили за њу.

„Ми ћемо, као и до сада, поново обновити ту плочу. Њима нека је на част, у овоме времену празновања нећемо се бавити њима“, рекао је Ћосић новинарима на Сокоцу.

Предсједник Борачке организације Источног Новог Сарајева Драгиша Тушевљак рекао је да су из полиције, након што су прегледане камере, обавијештени да је спомен-плоча на Врацама јутрос у 6.50 часова оскрнављена.

„Непријатељ не мирује и јутрос смо добили информацију да нам је оскрнављена спомен-плоча на Врацама, која никога не вријеђа“, истакао је Тушевљак и поручио да српски народ мора збијати редове, бити јединствен и давати пуну подршку републичким институцијама на очувању Српске.

У Полицијској управи Источно Сарајево речено је раније Срни да је спомен-плоча на Врацама оштећена и да полиција интензивно трага за починиоцем.