За Плесни клуб „Ника“ претходна година је била веома успјешна и динамична за разлику од 2020. у којој је организовано само једно такмичење. Предсједник овог клуба Јована Вујчић нагласила је да је 2021. годину обиљежило низ манифестација и такмичења на којима су остварени одлични резултати.

  • Издвојила бих Државно првенство које је одржано у јулу на Палама уз присуство публике, а на којем су учешће узели сви плесни клубови из Босне и Херцеговине. Имамо државне прваке из диско денса и хип-хопа и стварно смо задовољни успјехом, нарочито ако се узме у обзир да су дјеца редовно тренирала и када није било такмичења, али је труд показао коначан резултат. Затим су услиједила такмичења и у наредним мјесецима, као и у децембру у Бањалуци. На сваком такмичењу, освајали смо више од тридесет медаља. Дјеца као и организатори ужељели су се такмичења, дружења и размјене позитивне енергије – навела је Вујичићева.

Она додаје да је Анђела Симић у категорији одраслих из хип-хопа из године у годину све боља и на посљедња два такмичења је освојила друга мјеста, што је веома значајно јер су у конкуренцији најбоље хип-хоперке из цијеле БиХ.

  • У категорији диско денса издвојила се Уна Крешталица, која је освојила друго мјесто на Државном првенству, док је група из хип-хопа у којој она плеше освојила прво мјесто у Зеници. Заиста не бих некога да заборавим, али ту су и Јована Бакмаз, Марија Нешковић, као и Анета Ђајић, које су освојиле трећа и четврта мјеста у категорији парова у дисциплини хип-хоп. То је велики успјех јер је поменута дисциплина изузетно масовна, буде много такмичара, понекад и педесет, док на интернационалним буде и преко стотину такмичара и по мени је и сам улазак у финале значајан а не освајање неке од медаља – истакла је Вујичићева.

Према њеним ријечима, током децембра у Бањалуци су одржане радионице из хип-хопа са кореографима из Словеније који воде и осмишљавају кореографије за свјетске прваке из поменуте плесне дисциплине, чиме су чланови „Нике“ проширили своја знања.

  • Сада је пауза до 24. јануара, а крајем марта нас очекује интернационално такмичење које ће се одржати у Сарајеву, а које ће окупити плесне клубове из петнаест држава – најавила је Вујичићева.

Плесни клуб „Ника“ има своју школу у Сарајеву, која је са радом почела прије четири године у којој се већ издвојило неколико талентованих плесача који остварују запажене резултате на такмичењима.