Саобраћај се јутрос одвија по мјестимично влажним коловозима, уз појачану фреквенцију возила на путевима који воде према граничним прелазима на сјеверу Републике Српске, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Појачан је саобраћај на излазу из БиХ према Хрватској на граничним прелазима Градишка, Козарска Дубица, Костајница, Градина и Орашје, а на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Због ниске температуре, возачима се скреће пажња на могућу поледицу, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, нарочито на ауто-путу Градишка-Бањалука, на дијелу од Градишке до Лакташа.

Магла смањује видљивост на путном правцу Рипач-Бихаћ-Изачић, као и на путевима на подручју Гламоча.

Повећана је опасност од одрона, а возачима се савјетује да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

На путевима на којима се изводе радови саобраћај регулише привремена сигнализација.

Радови се изводе на магистралним путевима Ламовита-Ивањска, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Бањалука-Стари Мајдан и у тунелима Чиљеговићи на путу Лапшишница-Љубогошта и Угар на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ, а отежан је саобраћај због одрона на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, као и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на регионалним путевима Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице и Шипово-Ново Село на граници са ФБиХ и Језеро-Шипово. Једном траком због клизишта пролази се регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/ и Добој-Грачаница /у Клокотници/.