У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су мокри и мјестимично клизави, а могућа је и поледица, посебно у вишим планинским предјелима, преко мостова и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Опрез при вожњи потребан је и на дионицама у котлинама и дуж ријечних токова, гдје магла смањује видљивост.

Због активираног клизишта, саобраћај се једном траком одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта због радова у тунелу „Чељиговићи“, на дионици Ламовита-Ивањска, те на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу „Угар“, на дионици магистралног правца Бањалука-Стари Мајдан два, те на регионалном путу Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“, као и на дионици Шипово-ентитетска граница /Ново Село/.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се још данас на правцу ентитетска граница Каруше-Добој-Јоховац-ауто-пут-Бањалука-Приједор-Нови Град-ентитетска граница Отока и ентитетска граница Станић Ријека–ауто-пут Бањалука-Сим Импекс, а од сутра и на правцу гранични прелаз Делеуша-Гацко-Невесиње-ентитетска граница Велагић.

Наредих дана вангабаритни терет биће превожен трасама Котор Варош-Бањалука-ауто-пут-гранични прелаз Градишка, гранични прелаз Вардиште-ентитетска граница Ново Горажде-ентитетска граница Устиколина-Гацко.

У ФБиХ због радова у тунелима Црнаја и Скела на правцима Коњиц-Јабланица и Јајце-Доњи Вакуф ноћу се обуставља саобраћај.

Успорен је саобраћај и на правцима: Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Појачан је интензитет саобраћаја на изласку из БиХ на граничним прелазима Градина, Градишка и Орашје.

На осталим прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.