Велики концерти синоћ су одржани у више градова у Републици Српској поводом њеног 30. рођендана.

Велики број грађана изашао је на тргове да уз пјесму прослави овај јубилеј. Приређени су и спектакуларни ватромети.

Добојлије, који су се у великом броју окупили, забављао је Мирослав Илић, Требињце Даница Црногорчевић, Бијељинце Саша Матић, а Дервенћане Дејан Матић.

Неколико хиљада грађана окупило се на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву, гдје су Дан Републике прославили уз „Лексингтон бенд“ и Дејан Петровић Биг бенд.

Приједорчани су рођендан Републике Српске прославили уз „Рибљу чорбу“, чији је фронтмен Бора Ђорђевић изразио задовољство бројем окупљених.

У Музичком павиљону Парка Петар Кочић организован је и концерт Етно-групе „Траг“.

Трг у Бијељини испунили су Семберци које је забављао Саша Матић.

У Козарској Дубици наступио је Митар Мирић, у Зворнику „Легенде“, а становници Градишке славили су уз Јелену Томашевић.

Томашевићева је рекла новинарима да први пут наступа у Градишци и да јој је драго да је то управо поводом прославе 30. рођендана Републике Српске.

Она је свим грађанима Српске честитала Дан Републике, уз жељу да га прославе у здрављу и радости.

„Често наступам у Републици Српској и увијек се дивно осјећам, јер имам публику која осјећа то што пјевам и разумије љубав коју дајем, али коју од њих заузврат и добијам“, истакла је Томашевићева.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је жеља Градске управе да уприличи својим грађанима величанствени концерт и прославу 30. рођендана Републике Српске, те да нису погријешили када су одлучили да на рођенданском концерту наступи баш Јелена Томашевић.

„Грађани Градишке и Републике Српске су избрали и основали Српску као гаранцију свог опстанка на овим просторима“, додао је Аџић.