ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 6  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 6   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла:- 6   ͦC

Влажност ваздуха: 95   %

Вјетар: сјеверни  3   м/s

Ваздушни притисак: 921  мbar

Падавине:    2  l/m²

Висина снијега:   8   cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац:

Једна интервенција на гашењу димњака јуче у времену од 13,55-14,20 часова у насељу Лазе. Интервенисала три ватрогасца са једним ватрогасним возилом.

Пале:

Двије интервенције, једна на гашењу контејнера синоћ од 20,00-20,30 часова у ул.Николе Тесле и друга од 21,45-22,30 часова на гашењу димњака (Стара станица Пале).

Хан Пијесак:

Једна интервенција синоћ на гашењу димњака од 21,15-22,05 часова у ул.Аћима Бабића.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:Напајање електричном енергијом уредно, без кварова и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Због заснијежених коловоза и поледице на дионицама у вишим предјелима и преко превоја одвијање саобраћаја је успорено, па возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу. У нижим предјелима коловози су претежно мокри и клизави, а због ниских температура и на овим дионицама скрећемо пажњу на формирање поледице. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина упозоравамо на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

– На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

–  Због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

– Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        19      прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   45      пријема,

ДЗ ФОЧA:           81    преглед и 2 кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођена три дјечака

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак