ПОЛЕДИЦА НА КОЛОВИЗИМА

0
131

У Републици Српској и Федерацији БиХ на путевима у нижим предјелима има поледице, нарочито преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, као и на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја гдје је мјестимично засњежен коловоз.

На подручју Херцеговине додатне потешкоће возачима причињава повремено јак вјетар, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због активираног клизишта, саобраћај се једном траком одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном правцима Бистрица-Подграб и Укрина – Горња Вијака.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта због радова у тунелу „Чељиговићи“, на правцу Ламовита-Ивањска и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу „Угар“,

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног правца Бањалука – Стари Мајдан два, те на регионалном путу Угљевичка Обријеж – Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“, као и на дионици Шипово-ентитетска граница /Ново Село/.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима Котор Варош – Бањалука – ауто-пут – гранични прелаз Градишка, гранични прелаз Делеуша – Гацко – Невесиње -ентитетска граница Велагић и гранични прелаз Вардиште – ентитетска граница Ново Горажде – ентитетска граница Устиколина-Гацко.

У ФБиХ због радова у тунелима Црнаја и Скела на правцима Коњиц-Јабланица и Јајце – Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља.

Успорен је саобраћај и на правцима: Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.