СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – 13. ЈАНУАР

0
111

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 9 ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 9 ͦC

Tемпература на 5 cм изнад тла: – 10 ͦC

Влажност ваздуха: 80 %

Вјетар: сјевероисточни  1 м/s

Ваздушни притисак: 928 мbar

Висина снијега: 7 cm

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у пртоекла 24 часа.

Град Источно Сарајево, интервениција дана 12.01. , у Солунској улици насеље Војковићи на гашењу запаљеног димњака ,пожар угашен без причињене материјалне штете,и техничка интервенција ,евакуација повријеђеног лица у насељу Младице 3.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:Напајање електричном енергијом уредно, без кварова и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на путевима РС одвија редовно по претежно мокрим и због поледице клизавим коловозима

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина упозоравамо на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком. – На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

– Због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију. – Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан

Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 13 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 37 пријема,

ДЗ ФОЧA: 13 преглед и 3 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођен дјечак,

КЦ ФОЧА: Рођена дјевојчица.