На Јахорини је јуче одржан други „Моцарт текволи зимски тур“ /Моззарт Теqволy Wинтер Тоур/ на којем је учествовало 15 екипа из Републике Српске, ФБиХ и Србије.

Текволи је урбан спорт заснован на одбојци, а турнир је одигран на специјалним закривљеним столовима и у мушко-женским паровима.

Спорт слиједи поен-формат бодовања и може се играти на разним површинама-бетон, пијесак и акрил, у затвореном или отвореном простору.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да је на такмичењу спортског карактера у текволију наступило више од 15 екипа, а односи се на одбојку на снијегу.

Он је додао да је то спорт који је у најбржем порасту.

Љевнаић је рекао новинарима да Јахорина ове године обара све рекорде по посјећености, да ради свих 47 километара стаза на којима се налази довољно снијега, а све инсталације су у погону, као и систем за вјештачко осњежавање.

„Не постоји дан у посљедњих седам дана да буде мање од 1.600 скијаша“, истакао је Љевнаић.

Директор „Акар ивентса“ /АЦАР Евентс/ Адни Челенџер рекао је да му је драго што је за други „Моцарт текволи зимски тур“ владало велико интересовање, те да ће турнири бити организовани на шест планина у БиХ.

Челенџер је истакао да је кључна ствар текволија као спорта да промовише здрав живот, дружење и забаву, и захвалио Олимпијском центру који улаже велике напоре да популаризује овај спорт.

Учесник текволија Фарис Ћобо рекао је да овај спорт још тражи своје мјесто у спортском календару БиХ, али да ће ове године турнири бити широм БиХ.

„Моцарт текволи зимски тур“ одржан је на платоу Пољице на Јахорини и окупио је 50 такмичара.