СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – 16. ЈАНУАР

0
89

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 10   ͦС

Најнижа температура у току ноћи:  – 13    ͦC

Tемпература на  5 cм изнад тла: – 14    ͦC

Влажност ваздуха:   93   %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 920  мbar

Висина снијега: 4    cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла  24 часа.

Пале:

Једна интервенција на гашењу контејнера синоћ у времену од 20,50-21,10 часова у ул. Николе Тесле.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање ел. енергијом уредно, без кварова и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Већина путева овога јутра у РС је проходна, због ниских температура упозоравамо на поледицу  у вишим  предјелима и преко планинских  превоја, а у нижим дијеловима, на прилазу  мостовима, надвожњацима и тунелима.Понегдје у котлинама и уз ријечне токове  смањена је видљивост, због јутарње магле.  На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме.   

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.                                                                  – На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

–  Због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

–  Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.                                                                          На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          28    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    25     пријема,

ДЗ ФОЧA: (нема података)

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођена једна дјевојчица

КЦ ФОЧА: Није било порода