ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: ……………………….. – 6   ͦС

Најнижа температура у току ноћи ……….  – 11    ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла…………… – 12    ͦC

Влажност ваздуха:……………………………….    92   %

Вјетар: ……југозападни  …………………..           1 м/s

Ваздушни притисак…………………………..     920  мbar

Падавине:………………………………………..       –       l/m²

Висина снијега………………………………….         4    цм

 

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:  Двије интервенције ватрогасаца дана 16.01. :

 Општина Пале, интервенција у улици Добровољних давалаца крви на гашењу запаљеног смећа у контејнеру,угашено.

Општина Вишеград, интервенција у ул. Друге подрињске бригаде на гашењу мањег пожара на приватној кући.Пожар угашен,причињена мања штета на кровној конструкцији кући,без повријеђених лица.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Два планирана рада за 17.01. и то:

Општина Соколац,планирани радови на 10 кВ  воду УНИС у времену 08,00-14,00.Без напајања остају потрошачи на подручју МЗ Стјенице.

Општина Хан Пијесак,радови на трафо станици Чанићи 3 у времену 10,00-14,00.

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на путевима РС одвија редовно по мјестимично влажним коловозима. Због ниских температура упозоравамо на поледицу  у вишим  предјелима и преко планинских  превоја, а у нижим дијеловима, на прилазу  мостовима, надвожњацима и тунелима.Понегдје у котлинама и уз ријечне токове  смањена је видљивост, због јутарње магле.  На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме.   

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

– На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћајсе одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

–  Због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

–  Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          20    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    15     пријема,

ДЗ ФОЧA:  70 прегледа, 9 кућних посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Није било порода,

КЦ ФОЧА: Рођени двије дјевојчице и један дјечак.